Vervoer in Chili

Ontdek de schat aan contrasten in Zuid-Amerika

Beoordeeld

op: 03/01/22

door: Lisa Gembrini, Personeel

Chili biedt verschillende soorten vervoer op basis van het budget van de reiziger.

Chili Vervoer

Over vervoer over de grond in Chili

Als u naar dit artikel bent gekomen, bent u waarschijnlijk op zoek naar opties voor grondtransport in Chili. Met "grond" verwijzen we naar de belangrijkste transportopties van Chili als een bus, trein, boot en auto (inclusief privé en gedeeld persoonlijk vervoer). We zullen ons richten op de eerste twee voor praktische doeleinden, omdat ze het meest toegankelijk, flexibel en praktisch zijn. In de regio Patagonië heeft Chili een fantastisch veernetwerk om verschillende eilanden en afgelegen dorpen te bereiken. U kunt ook tickets op een veerboot vinden en boeken via het platform AndesTransit.com platform.

Transportnetwerk in Chili: Bussen

Als je van roadtrips houdt, dan is wegtransport in Chili gemakkelijk de meest fantastische manier om van het landschap te genieten of je te verplaatsen met abnormale bagage zoals surfplanken of instrumenten waarvan je niet gescheiden wilt slapen. Het is ook geweldig voor diegenen die hun reis met een klein budget proberen te rekken terwijl ze tonnen meer lokale plaatsen leren kennen die je zult missen als je er net overheen bent gevlogen in een vliegtuig. We raden deze slow travel-stijl altijd aan omdat het de reiziger in staat stelt om de vele waardige stops en dorpen onderweg naar een andere bestemming tegen te komen.

Het proces van het vinden van de juiste bus, dienstregelingen en haltes houdt meestal in dat je veel tijd besteedt aan je reis. Gelukkig kunt u met de AndesTransit-services de handmatige inspanning omzeilen om u een zoekplatform te bieden om al het juiste grondtransport in Chili te vinden en te boeken, rechtstreeks vanaf uw computer of mobiele apparaat.

U kunt de onderstaande zoekbalk gebruiken om opties te laden op basis van uw gewenste route en vervolgens het vervoer filteren tussen openbare of privé-opties. Als u bijvoorbeeld privévervoer in Chili wilt zoeken in plaats van een stoel in een openbare bus, kunt u zoekresultaten krijgen om u te laten zien of dat beschikbaar is voor uw route. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan de meest economische oplossing, kunt u kiezen uit de opties voor openbaar vervoer in dezelfde resultaten. Als u een beetje van beide wilt doen, geen probleem, we kunnen de diensten combineren volgens uw wensen.

Ons doel bij AndesTransit is om u verspilde tijd te besparen in telefoongesprekken en bezoeken aan busstations om meer te weten te komen over dienstregelingen en prijzen, alleen om veel doodlopende wegen of geannuleerde vertrekken te vinden. Zoek nu met behulp van het onderstaande vak om te beginnen met het plannen en regelen van uw reis zoals u dat wilt!

Vervoer in Chili per trein

Een andere uitstekende optie voor vervoer over land in Chili is met de trein. Het land heeft veel geïnvesteerd in het leveren van het hoogste kwaliteit treinnetwerk in Latijns-Amerika, dat door de ruggengraat van grote steden reist tussen Midden- en Zuid-Chili.

Bijvoorbeeld "El Tren del Recuerdo" (de trein van herinneringen) is een reis die vertrekt vanaf het centraal station in Santiago en 110 km door het land reist, de valleien oversteekt en eindigt bij de Stille Oceaan. Dit is een uitstekende reisoptie als u op zoek bent naar economisch vervoer over land in Chili, maar iets verfijnders wilt met minder haltes dan een bus. Wanneer u onze onderstaande zoekmachine gebruikt, kunt u de resultaten filteren om u alleen treinroutes te laten zien om te zien of er een trein beschikbaar is om u te verbinden van de oorsprong naar de bestemming die u hebt gedefinieerd.

Voor echte treinliefhebbers zult u zeker genieten van het nemen van de historische buscarril uit de jaren 1930 van Talca naar Constitucion.

Houd er rekening mee dat treinen, net als bussen, niet alleen door toeristen worden gebruikt. Interstedelijk treinvervoer in Chili wordt dagelijks gebruikt door forenzen die naar hun werk gaan of burgers die een snelle en ontspannen manier willen om hun familie in andere delen van het land te bezoeken.

De schoonheid van intercityvervoer in Chili

Nu je weet dat bus en trein de twee belangrijkste opties zijn voor elke vorm van vervoer in Chili, is het tijd om enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Chili voor te stellen, en hoe AndesTransit je kan helpen er te komen.

Deze suggesties zijn zeker niet onze enige aanbevelingen - er zijn er minstens honderd meer waar we van houden. Maar met deze drie kunt u de opmerkelijke diversiteit en het contrast ervaren van chili's landscape en cultuur, zodat u het moeilijk zult vinden om te geloven dat ze allemaal bij hetzelfde land kunnen horen!

En natuurlijk kun je deze allemaal met de bus bereiken, en zelfs een volledig met behulp van de trein.

San Pedro de Atacama

Een van de meest iconische bestemmingen van Chili ligt in de dunst bevolkte regio's, maar dat weerhoudt niemand, van backpackers tot luxe reizigers, ervan om door de droogste woestijn ter wereld te reizen om er te komen. Velen komen zelfs aan door vanuit de Uyuni woestijn in Bolivia en over de grens naar Chili te komen. We hebben het over niemand minder dan San Pedro de Atacama, een plek die je betoverd zal achterlaten, ongeacht hoe vaak je het bezoekt. De kerk van San Pedro, de Moon Valley en de Atacama Salt Flat zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden waar je zonder aarzelen een pelgrimstocht naartoe moet maken tijdens een bezoek aan de stad. Om u op weg te helpen, gebruikt u het zoekvak hieronder door San Pedro de Atacama in het vak Bestemming te plaatsen. Je kunt een aantal veelvoorkomende keuzes proberen, zoals Santiago, Iquique of La Serena in het vak Origin.

Pucon·

In het weelderige bosrijke centrum van het land is een stad die voor elk wat wils heeft. Pucon is de thuisbasis van festivals, openluchtrecreatie, nachtleven, natuur en meer. Het landtransportnetwerk in Chili biedt gemakkelijke toegang tot Pucon, dus denk geen moment dat het een zware reis zal zijn. Boven Pucon doemt de perfect kegelvormige Villarrica-vulkaan op, waar je op begeleide expedities naartoe kunt klimmen. Rondom de stad zijn vele andere natuurlijke attracties, waaronder vele meren en nationale parken. Pucon is ook een magneet voor mensen die graag goed eten, omdat het kleine stadje gezegend is met ongelooflijke restaurants en beroemde chef-koks die lokale keuken beïnvloed door mapuche cultuur en visgerechten. Santiago is het meest voorkomende startpunt dat je in het onderstaande Origin-vak kunt plaatsen, maar misschien kom je ook uit Concepcion, Valparaiso of Puerto Montt, om er maar een paar voor te stellen.

Puerto Varas

Hoe konden we vertrekken zonder de zuidelijke parel van Chili, Puerto Varas, te noemen! Boek nu uw grondtransport in Chili naar Puerto Varas en u zult er geen spijt van krijgen. Het is een van de meest toeristische plaatsen in het land, en dus hotels en hostels snel vol tijdens het hoogseizoen, vakanties en weekenden. Puerto Varas onderscheidt zich vooral door zijn prachtige landschappen, visexcursies en culturele en buitenactiviteiten. Een uitstekende plek om de vakantie door te brengen met uw familie of uw partner.

Samenvatting

Reizen en vervoer in Chili hoeven geen belastend werk te zijn als je over de juiste tools beschikt. AndesTransit geeft u die essentiële hulpmiddelen om vervoer over land in Chili te zoeken en te boeken, zodat u uw reis kunt doorbrengen met genieten van de bestemmingen in plaats van uit te zoeken hoe u er op het laatste moment kunt komen en mogelijk lokaal advies verkeerd kunt begrijpen of gewoon het verkeerde advies krijgt. Vergeet niet dat je AndesTransit kunt gebruiken om Chili in en uit te komen door grensoverschrijdende routes te vinden naar plaatsen zoals Mendoza en Neuquen in Argentinië, of La Paz, Bolivia of Lima, Peru!

Zoeken naar Schema's en Tickets Nu

Chili Transport Oriëntatie Kaart

Reizigers hier hebben ook genoten van...

Boekomslag van Essential Neruda.
Titel: The Essential Neruda: Selected Poems

Auteur: Pablo Neruda

Formaat: e-book

Abstract: Geselecteerd door een team van dichters en prominente Neruda-geleerden in zowel Chili als de VS, is dit een definitieve selectie die put uit de hele breedte en breedte van Neruda's verschillende stijlen en thema's.

Meer info: Klik hier